Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Erdek'te uygulanacak büyük projenin ilk adımı atılıyor

Erdek

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclisinin ekim ayı toplantısında, Ankara Bilkent Üniversitesi tarafından fikir projesi” olarak hazırlanan Erdek sahili kentsel tasarım konsept projesi” hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclisinin ekim ayı toplantısında, Ankara Bilkent Üniversitesi tarafından “fikir projesi” olarak hazırlanan “Erdek sahili kentsel tasarım konsept projesi” hakkında bilgi verdi. İlk aşamada, “Maşatlık”tan, iskele meydanına dek gerçekleşecek proje kapsamında, cumhuriyet alanında, yeniden yapılmak üzere 8 çay bahçesinin yıkımına Kurban Bayramı’nın ardından başlayacaklarını açıklayan Sarı, şöyle konuştu:
“1. Etap olarak gerçekleştireceğimiz proje kapsamında cumhuriyet alanı genişleyecek. Bölgeye cafevari yerler yapılacak. Balık halinin yeri değişecek. Sahilde, günbatımının rahatça izlenebilmesi için ahşap oturma yerleri yapılacak. Pazar meydanı da tamamen ortadan kaldırılarak, yeşil alan durumuna dönüştürülecek. Bu alanda, görsel su oyunları sunulacak. Mendirek önüne modern üç balıkçı lokantası düşünüyoruz. Cumhuriyet alanındaki yeni çay bahçelerini bir yıl içinde tamamlamak istiyoruz.”
Sarı, Bilkent Üniversitesi, Kentsel Dönüşüm ve Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan fikir projesinde katılmadıkları bazı bölümleri kendilerinin düzelterek, uygulamaya sokacaklarını belirtirken, ihaleye çıkaracakları proje için ilk aşamada 1 milyon lira ayırdıklarını sözlerine ekledi.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false